Controle

Onze persoonlijke aanpak maakt het mogelijk om het controleproces optimaal af te stemmen op de specifieke aandachtspunten van uw onderneming en hierbij op efficiënte wijze aan te sluiten bij de wijze waarop deze aandachtspunten intern worden beheerst.

Eén van de succesfactoren voor uw onderneming is het vertrouwen in uw onderneming van uw omgeving, uw personeel, uw klanten, uw leveranciers. Integriteit van financiële informatie, betrouwbaarheid van uw informatiesystemen en effectiviteit van beheersing van uw bedrijfsprocessen zijn hiervoor belangrijke voorwaarden.

 

Datagedreven controleaanpak

Waar steekproeven als uitstekend controlemiddel dienen bij homogene populaties, biedt data-analyse volledig inzicht in uitzonderingen en bijzonderheden die onvermijdelijk ontstaan in dynamische organisaties met verschillende omzetstromen en maatwerk-afspraken met klanten en leveranciers. We kunnen eenvoudig en snel afwijkingen signaleren en hier gericht op inzoomen. Dit resulteert er ook in dat wij gerichtere vragen stellen. Het is daarom dat wij in elke fase van de controle data-analyse toepassen.

Wilt u graag weten hoe onze datagedreven controleaanpak uw organisatie verder kan helpen?


Bezoek de pagina

Process mining in de jaarrekeningcontrole

Dankzij onze data-analyses heeft u waardevolle inzichten in uw financiële data in relatie tot uw KPI’s. Nog waardevoller is het om te weten hoe die data tot stand komt. Process mining geeft inzicht in het daadwerkelijke data-verloop van een bedrijfsproces. Na de procesanalyse vertellen onze specialisten u exact hoe vaak er wordt afgeweken van het gewenste proces en wat die exacte afwijkingen zijn. Zo weet u precies waar u de verbeterslagen moet maken.

 

Risicogeörienteerd en zonder verrassingen

Een betrokken team met kennis uw branche is de basis voor onze specifiek op uw organisatie ingerichte controleaanpak. Mede op basis van sectorkennis, gesprekken en de beoordeling van de beschikbare informatie definiëren wij de risico’s die in onze jaarrekeningcontrole speciale aandacht krijgen. Deze datagedreven, risicogeoriënteerde controleaanpak leidt tot een maximale efficiëntie van de jaarrekeningcontrole en voorkomt verrassingen.

Neem contact op met een specialist

Interesse?

Heeft u een vraag over één van onze diensten? Wij staan u graag te woord, de koffie staat altijd klaar.

 

Contact