Uw btw-processen in control dankzij de VAT Analyser

Helder inzicht in uw btw-risico's

Fouten in uw btw-processen kunnen ertoe leiden dat u te veel btw betaalt of ten onrechte niet in aftrek brengt. Ook loopt u een onnodig groot risico op naheffingen en boetes wanneer wetgeving onjuist wordt toegepast. De WVDB VAT Analyser analyseert alle btw-boekingen en filtert op basis van vooraf gedefinieerde risico’s afwijkingen uit uw administratie.

Verbeter uw btw-processen met actiegericht advies

Daarnaast brengt de VAT Analyser verbetermogelijkheden aan het licht voor uw administratie. Hiermee is de VAT Analyser onmisbaar wanneer u in control wilt zijn ten aanzien van uw btw-proces. Onze adviseurs sturen bij wanneer zij risico's constateren, zodat de btw-aangiften weer een juiste weergave zijn van de btw-processen in uw onderneming. Wat ons onderscheidt is dat ons klantteam bestaat uit accountants, belastingadviseurs én data-analisten. Hierdoor schakelt u altijd met een multidisciplinair team dat u van actiegerichte adviezen voorziet!

 

Wilt u meer weten over de VAT Analyser? Neem contact op met Anton van Dijk of vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Vraag demo aan  

Ingezoomde weergave van btw-inkooprisico's getoond door de VAT Analyser

Leaflet: Raak in control over uw btw-processen

Herkent u dit? Uw organisatie heeft een goed geordende btw-administratie en uw medewerkers weten hoe ze hiermee moeten werken. Toch sluipen er vanwege de complexiteit van de wetgeving tijdens het dagdagelijkse werk fouten in btw-boekingen die niet altijd zichtbaar zijn. Wilt u weten hoe u dit voorkomt?

Ontdek in het leaflet 'uw btw in control' hoe u dankzij de VAT Analyser:

 •  Snel en eenvoudig bespaart op btw

 •  Uw werkkapitaal optimaliseert

 •  Verrassingen achteraf voorkomt

 •  Uw btw-inrichting naar een hoge volwassenheidsniveau tilt

Download leaflet

Krijg antwoord op al uw vragen over mogelijke btw-risico's

De VAT Analyser geeft antwoord op alle vragen over mogelijke btw-risico’s. Afhankelijk van de complexiteit van uw onderneming en uw activiteiten worden samen met u de belangrijkste risico’s gedefinieerd waarna de VAT Analyser op maat voor u wordt ingericht. Veel voorkomende vragen zijn:

  • Wordt het juiste btw-tarief toegepast op uw leveringen en diensten?
  • Weet u zeker dat de btw-tabellen uit uw ERP-systeem correct zijn ingericht?
  • Worden inkoopfacturen dubbel verantwoord?
  • En is er wel terecht btw geclaimd op uitgaven?
  • Is er btw niet geclaimd die wel voor aftrek in aanmerking komt?

Dit zijn slechts enkele van de meer dan 100 vragen die we samen met u kunnen definiëren ten aanzien van de belangrijkste BTW-risico’s in uw onderneming.

 

Duidelijke dashboards en heldere uitkomsten

Dankzij duidelijke dashboards krijgt u snel zicht op uw btw-risico's. U kunt zelfs inzoomen tot op factuurniveau. De btw-analyses leveren u besparingen op en minimaliseren de kans op naheffingen van de belastingdienst. Onze btw-specialisten met kennis van uw branche bespreken de risico’s met u en bieden helder advies om uw btw-processen verder te optimaliseren. De uitkomsten van de analyse kunnen gedeeld worden met de Belastingdienst bijvoorbeeld in het kader van Horizontaal Toezicht.


Wilt u meer weten over de VAT Analyser? Neem contact op met Anton van Dijk of vraag een vrijblijvende demo aan via onderstaand formulier!

Vraag een vrijblijvende demo aan!

Wilt u graag weten wat de VAT Analyser uw organisatie kan bieden? Vul dan snel het formulier in voor een vrijblijvend gesprek en een uitgebreide demonstratie!